Uçak Teknolojisi Programına Kayıt Koşulları

Bakınız

Bk. 46

İsteyen öğrencilere kontenjan dâhilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.

Bk. 49

HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ / HAVACILIK ELEKTRONİĞİ /UÇAK ELEKTRİK-ELEKTRONİK / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (lisans) / UÇAK BAKIM VE ONARIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu (K.B.B, Göz Hastalıkları, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Nöroloji, Genel Cerrahi, İç Hastalıkları ve Hematoloji, almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

Bk. 817

Bu programda uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmi havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programa girmeye hak kazananlardan adli sicil kaydı ve adli sicil arşivi kaydı sorgulaması istenecektir. Taksirli trafik suçları hariç adli sicil kaydı bulunanların kesin kayıtları yapılmayacaktır.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına Kayıt Koşulları

Bakınız

Bk.2

2018-2019 öğretim yılında ikinci öğretim öğrencilerinin ödedikleri öğrenim ücretleri tablo halinde bu kılavuzun ileri sayfalarında yer almaktadır.

Bk. 46

Bk. 49

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

Bk. 762

Bu programa başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı bütün şartlara ek olarak 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 22 yaşından gün almamış olmak; reşit olmayanlar için veli göstermek; uçuş yapmasını engelleyecek fiziksel ya da ruhsal rahatsızlığı olmamak; dilinde kekemelik, pelteklik ve tutukluluk bulunmamak; ön kayıtta üniversitenin belirleyeceği kurum/kuruluşlarla yapılacak psikolojik, algı-karar verme yetisini ölçmeye yönelik testler ve mülakattan olumsuz not almamak gerekmektedir. Taksirli trafik suçları hariç adli sicil kaydı bulunanların kesin kayıtları yapılmayacaktır.

08 Temmuz 2019